PRAKTIKÁK - Konyhai praktikák

  • Ne akarj minden áron séf lenni: Törekedj az egytálételes megoldásokra, és könnyen elkészíthető ételekre. Kevésbé bonyolult ételek elkészítésével nem csupán a főzés idejét, de a mosogatásét is csökkentheted. Az ilyen és ehhez hasonló recepteket megtalálod a Mizse tippek között.

  • Ugyanabból az alapanyagokból más fűszerezéssel, elkészítési módszerrel tudsz változatos ételeket készíteni a hétre. Fagyaszd le, de vigyázz olyan alapanyagokat használj, amit „jó fagyasztani”.

  • Munka háromszög: alakíts ki zónákat, rendezd be úgy a konyhád, hogy a konyha munkafolyamatait megkönnyítsd. Ahol a tűzhely van, ott legyenek a fűszerek, amelyik pulton csomagolsz, ott legyen a fólia, a tároló edények és így tovább.

  • Főzési metódus szerint rendezd be a konyhád: a süti sütéshez kellő eszközök legyenek egy helyen, és lehetőleg a közelében legyenek az alapösszetevők is (cukor, kakaó, liszt, stb.).