PRAKTIKÁK - Maxold ki a nyár utolsó hétvégéjét!

Eljött a nyár utolsó hete, és így a nyárzáró, iskolamentes hétvége ideje is. Érdemes kihasználnod a családdal, hiszen ezek az utolsó napok, amikor felhőtlenül, házi feladatoktól mentesen szórakozhatunk. Ha még nem tudod, mivel töltsétek a családdal a hétvégét, meríts ötletet az alábbi, a Mizse által összeállított Budapest és környéki programajánlóból!

Közös biciklizés a rakparton

Biciklipumpát, láthatósági mellényeket, bukósisakokat, első és hátsó lámpákat érdemes elővenni, hiszen egy városnézéssel egybekötött biciklikirándulás kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó élmény lehet. A rakparton kiépített bicikli utakat találhattok és meg is pihenhettek a csodás dunai panorámában gyönyörködve. Ha inkább máshol tekernétek, a merretekerjek.hu oldalon további útvonalakra lelhettek, akár a város peremterületein, agglomerációjában is.

Hajókázás a Dunán

Ha nem szeretnétek megizzadni a későnyári napon, de a dunai panorámához is ragaszkodtok, válasszátok a hajókázást! A közösségi közlekedés hajóiról olyan izgalmas, gyerekek által kedvelt helyeken szállhattok ki, mint a Kopaszi-gát, a Római-part, esetleg a Margit-sziget, de szárnyashajóval akár Esztergomig is elsuhanhattok.

Túrázás a hegyekben

Amennyiben a gyaloglás hívei vagytok, választhatjátok a város hegyeit is túrázáshoz. Gyerekbarát útvonalakat a Normafán, a Hármashatárhegyen, vagy akár a Gellért-hegyen is találsz. Az 527 méter magas János-hegy is jó opció, ahol az Erzsébet-kilátóból közösen gyönyörködhettek a látványban. Akár „hegyről-hegyre” is utazhattok a gyermekvasúttal, ami vadregényes helyeken visz keresztül.

Hőségben inkább beltéren?

Ha pedig a hőség elől menekülve beltéri programra vágynátok, számos lehetőség vár augusztus utolsó hétvégéjén. A Csodák Palotájában például augusztus 31-én egy Mizse Családi Napra látogathattok el, ahol játszva tanulhattok közösen a víz törvényeiről. Így a gyerekek is nagyobb izgalommal és rengeteg újonnan tanult érdekességgel várhatják az iskolakezdést.