PRAKTIKÁK - Tippek a családi nyaraláshoz: Néhány tanács, amivel felgyorsíthatod a pakolást

Néha saját magunknak is nehéz becsomagolni úgy, hogy ne hagyjuk otthon a fogkefénket, fürdőpapucsunkat vagy éppen azt a könyvünket, amivel kibírhatjuk az utazással eltöltött örökkévalóságnak tűnő időt.

Szinte elképzelhetetlen, hogy ez két- vagy akár többgyerekes szülőként milyen mértékű szervezői és logisztikai készségeket igényel. A Mizse néhány tanáccsal igyekszik rövidíteni a szülők pakolási idejét, hogy több közös és nyugodt perc jusson a nyaralás előtt álló családoknak.

  1. Tanács: Készíts listát személyenként!

Egy minden bepakolnivalóval összeömlesztett listában szinte elkerülhetetlen, hogy a végén ne hagyj otthon valami fontosat, és természetesen minden személynek más és más a fontos. Ezért érdemes személyre szabott listát készítened minden családtagnak. Az egyes pontok feljegyzését felgyorsíthatod olyan mobil applikációval is akár, ahol az esetleges ismétlődő elemek másolhatók, kipipálhatók vagy újraírhatók. Fontos, hogy semmiképp se hagyd otthon vagy töröld ki a listát, hiszen hasznos lehet a hazaúthoz is!

  1. Tanács: Napra lebontva pakold a ruhákat!

Kezdd a ruhák bepakolását azzal, hogy megnézed az időjárás előrejelzést, amely alapján napokra lebontva össze tudod válogatni a gyerekek és akár saját magad napi szettjét. Érdemes plusz egy napos szettel készülni a biztonság érdekében.

  1. Tanács: Mindenkinek legyen saját táskája!

Bár csábítónak tűnhet, hogy mindenkinek a holmija egy helyen van, ha teheted, mégis legyen meg mindenkinek a saját táskája inkább. Ezzel elkerülheted, hogy a nyaralás második napjára teljes káosz uralkodjon a zoknik és bikinik között.

  1. Tanács: Vond be a gyerekeket!

A gyerekeket semmiképp se hagyd ki a tervezési folyamatokból, hiszen egyszer majd nekik kell ezt a feladatot saját maguk és családjuk számára ellátni. Az addig hátralévő években pedig szuper közös program együtt készülni a várva várt utazásra.