RECEPT-Finom, hús nélküli ebéd

A lecsós kagylótészta juhtúróval tökéletes választás, amit akár együtt is elkészíthetünk.

LECSÓS KAGYLÓTÉSZTA JUHTÚRÓVAL
 
 
Finom hús nélküli ebéd, de sonka vagy kolbászdarabkákkal is gazdagíthatjuk.

Hozzávalók (4 adag):

  • 25 dkg kagylótészta
  • 2 közepes db zöldpaprika
  • 2 közepes db paradicsom
  • 2 közepes db fehér hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.7 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál zöldfűszer (zellerlevél)
  • 10 dkg juhtúró (lehet több is)
  • 8 dkg juhsajt (reszelve)

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát és a paprikát előkészítjük, apróra vágjuk, fedő alatt olajon megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zúzott fokhagymát, és fűszerezzük.
  3. Elvegyítjük a megfőtt és leszűrt tésztával, a rámorzsolt túróval, tűzálló tálba töltjük, és rászórjuk a reszelt sajtot.
  4. Díszíthetjük félbevágott szendvicsparadicsommal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütési hőfok: 170°C
  • Tepsi mérete: 29 cm