MIZSE 1 L SZÉNSAVMENTES TERMÉSZETES ÁSVÁNYVÍZ

NEM CSAK EGY TERMÉK, HANEM CÉGÜNK ECOLOZÓFIÁJA MELYBEN ÖTVÖZZÜK A TUDÁST ÉS A TECHNOLÓGIÁT EGY ÉLHETŐ JELEN ÉS EGY FENNTARTHATÓ JÖVŐ ÉRDEKÉBEN

A Mizse jól tudja: a Mizse az első márka Magyarországon, mely „tudományos alapon zöld” megközelítést alkalmaz a Mizse 1l előállítása során. 2017 óta a fenntarthatóság fejlesztésén dolgozunk.
Büszkék vagyunk arra, hogy a CO2 kibocsátást a termék egész életciklusa (LCA) alatt mérni és ez alapján csökkenteni tudjuk, e célból egy komoly adatbázist és elemző rendszert állítottunk fel.

Egy termék, mely a környezetterhelés csökkentése céljából jött létre

A palack 50%-ban újrafelhasznált alapanyagból készül.

A CO2 kibocsátást mérjük és teljes egészében kompenzáljuk zöld beruházások finanszírozásával (támogatjuk az Uruguayi erdőtelepítést).

A palack súlya mindössze 14,5g, kb. 14,5%-al könnyebb mint a versenytársaké. Az ásványvíz piac legkönnyebb palackja.

támogatja az Uruguayi Erdősítés Projectet

A project keretében 21 298 hektár területet telepítenek vissza, nagy értékű, hosszú élettartamú erdőt a kiterjedt legeltetéssel tönkretett legelőkön, ami hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és a tiszta levegő helyreállításához.

Rendelkezik ISO 14067:2018 tanúsítvánnyal

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezetnél (ISO) a termékek karbon lábnyomára vonatkozó szabvány. Az ISO 14067:2018 szakemberei megvizsgálták a Mizse 1 literes termékünk előállításának folyamatát és ezzel az okirattal tanúsítják, hogy a nemzetközi jogszabályokkal összhangban történik a karbon lábnyom mérése a termék teljes életciklusa alatt az alapanyag beszerzéstől a végfelhasználóig.

Megvalósul az LCA (életciklus-elemzés)

A termék egész életciklusa alatt, az alapanyag beszerzésétől a végfelhasználókig méri a környezetterhelést azért, hogy azt a jövőben tovább tudjuk csökkenteni.