PRAKTIKÁK - Gyors és hatékony bevásárlás? Igen, lehetséges!

Hogy a mindennapokhoz ne keljen nyolc kéz, olyan ötleteket adunk, amikkel jelentős idő szabadulhat fel a mindennapokban

A napi, heti bevásárlás nem mindenkinek tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. A Mizse tippjeivel hatékonyabban, olcsóbban és gyorsabban végezheted a vásárlást. Sokan nem szeretnek az élelmiszerboltban időzni. Te is közéjük tartozol? Egy kis tervezéssel, és néhány szabály betartásával elkerülheted, hogy sokáig időzz a boltokban. Mutatjuk a megfontolandó tippeket:

1. Ha teheted, vásárolj online
Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy úgy lesz igazán hatékony a bevásárlásod, ha online vásárolsz. A nagyobb áruházláncoknál már elérhető az online bevásárlás szolgáltatás, amikkel kényelmesen, akár a tévé előtt ülve, vagy főzés, játék közben is el tudod intézni a bevásárlásodat.


2. Vásárolj a kedvenc boltodban
Időt takarítasz meg, ha van bejáratott, kedvenc helyed. Járj oda, amikor csak teheted, hiszen jól ismered, tudod mit hol találsz meg benne, ezzel rengeteg idő és energia marad meg fontosabb dolgokra.

3. Figyeld az akciókat és írj bevásárló listát
A vásárlásod akkor lehet a leghatékonyabb, ha előre tervezel. Mielőtt a boltba mész, nyálazd át az akciós újságokat, és ne felejtsd el a bevásárlólistát! Írj fel mindent egy papírra, vagy a telefonodba, külön csoportosítva a tejtermékeket, zöldséget és gyümölcsöt, a pékárut és a háztartási szereket. Ha pénzt is szeretnél spórolni, akkor ne térj el a bevásárlólistától, csak azt vedd meg, ami rajta van!

4. Válts kasszát, okosan
Egyáltalán nem biztos, hogy az a sor leggyorsabb, ahol nem áll előtted dugig tömött kosarú vevő. Előfordulhat, hogy a kasszás miatt lassú a sor, ezért jobban jársz, ha egy fél percig megfigyeled a sorokat. Még jobb, ha az önkiszolgáló kasszát választod!

5. Bevásárló kocsi helyett használj kosarat
Kisebb helyen elférsz a kosárral,  gyorsabban haladsz vele.

Változtass és ne akarj mindent egyedül csinálni!  Vond be a gyerekeket a házimunkába, ezzel nem csak ők tanulhatnak, de az együtt eltöltött idő is növekszik. Sőt, ha mindezt játékosan teszed, akár ők is szívesebben vállalják a segítséget később, és több idő marad az együtt eltöltött pihenésre.