RECEPT - Olaszos rakott krumpli

Kis konyhai segédekkel is egyszerűen és villámgyorsan készítheted el ezeket az ételeket, hogy utána még több idő jusson a közös játékra!

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók / 4 adag


80 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olíva olaj
30 dkg darált hús

frissen őrölt bors
1 csokor bazsalikom
4 dl tejföl
2 db tojás
4 db paradicsom
15 dkg reszelt sajt

A formához:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés


A burgonyát félpuhára főzzük. Meghámozzuk és felkarikázzuk. A kétféle finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a fél adag felcsíkozott bazsalikomot. A tejföl t összekeverjük a tojásokkal, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
A paradicsomokat felkarikázzuk és megsózzuk. Egy réteg burgonyát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba rendezünk. Kevés darált húst simítunk rá, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett paradicsomkarikákat. Megszórjuk kevés bazsalikomlevéllel, majd meglocsoljuk a tojásos tejföl egy részével.
Folytatjuk a rétegezést, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.