RECEPT - Sonkás-brokkolis pite

Kis konyhai segédekkel is egyszerűen és villámgyorsan készítheted el ezeket az ételeket, hogy utána még több idő jusson a közös játékra!

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók / 6 adag


2 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

12 dkg túró
5 ek tej
5 ek olaj
1-1 ek vaj és zsemlemorzsa a formához

A töltelékhez:
50 dkg brokkoli

16 dkg sonka
1 db póréhagyma
3 db tojás
2 dl tejszín
frissen őrölt bors
1 tk provence-i fűszerkeverék
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés


1. A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk. Forrásban levő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
2. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval egy tálba szitáljuk. Simára keverjük a túrót a tejjel és az olajjal, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát kör alakúra nyújtjuk.
3. Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek tűzálló tálat. Belesimítsuk a tésztát úgy, hogy legyen pereme. A tálba nyomkodjuk, és megszurkáljuk az alját villával. A felcsíkozott sonkát, a felkarikázott pórét és a brokkolit rátesszük.
4. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a reszelt sajt felét, majd ráöntjük a zöldséges tésztára. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.