Ugye te is törődsz az egészségeddel?

Ugye ti is törődtök a saját és szeretteitek egészségével? Bár rengeteg helyen találkozhattatok már a kialakult helyzet kapcsán betartandó előírásokkal, szeretnénk azzal segíteni, hogy mi is közzétesszük a legfontosabb tudnivalókat.

  1. Ne menj tömegbe! Kerüld el a vásárlóktól hemzsegő boltokat, plázákat! Próbálj átállni az online vásárlásokra, ezzel is minimalizálva azok számát, akikkel érintkezel!
  2. Mellőzd a baráti és családi találkozókat! Igyekezz online felületeken és telefonon tartani a kapcsolatot!
  3. Tartsd be a higiéniai előírásokat: gyakran moss szappannal kezet vagy használj kézfertőtlenítőt és szellőztesd át a zárt tereket! Ha köhögnöd vagy tüsszentened kell, ezt zsebkendőbe vagy könyökhajlatodba tedd!
  4. A következő hetekben mellőzd a kézfogást, a puszit és a baráti ölelést!
  5. Fertőtleníts, takaríts gyakran, főleg az olyan felületeket, amikhez gyakran értek hozzá (pl. kilincsek, fogantyúk, villanykapcsolók, mobiltelefon)!
  6. Igyekezz otthon maradni és mindent a házból, lakásból intézni! Amennyiben a munkahelyed lehetővé teszi, válaszd a távmunkát! Ha mégis ki kell mozdulnod, próbáld elkerülni a tömegközlekedési eszközöket!
  7. Erősítsd immunrendszered megfelelő táplálkozással, vitaminokkal és szabadtéri sporttal (pl. séta, futás)!

+1. Ne ess pánikba, de kezeld a kialakult helyzetet felelősségteljesen, a saját és mások egészségét szem előtt tartva! Hiszen ez most mindennél fontosabb.